Wednesday, June 23, 2010

mid-year exam!

hey..
mid-year examination baru saje lepas baru2 ini..
result saya kali ini agak merosot..
sedih sungguh..
saya tahu apa silap saya kali ini..
saya kurang mengulang kaji subjek ict kali ini..
menyesal sungguh!
saya harap kali ini saya boleh kalah kan orang lain..
tapi sudah dikalahkan dengan nurul nabilah pula..
tapi tidak mengapa..
saya boleh berusaha lagi untuk mencapai keputusan yang paling membanggakan..

Monday, May 3, 2010

lesson hari ini...

hmm..
hari ini cikgu ajar pasal ports and connectors..
Serial port:
satu sahaja kelemahan nya..lambat..cause transfer 1 bit dalam satu masa..
Parallel port:
cepat sikit dari serial port cause boleh transfer 8 bits berbanding serial port yang hanya 1 bit..hahaha~
Universal Serial Bus (USB) port:
usb port yang lebih-lebih laju daripada kedua-dua yang saya sebut kan di atas tadi..
FireWire port:
boleh transfer 400 megabits per second..
up to 63 devices can be daisy-chained to one FireWire port..
special purpose ports:
-midi port
-scsi port
-IrDA port

Monday, April 26, 2010

motherboard!

ouh..
did you know about motherboard??
haha..
nak cakap bahasa inggeris konon!
hahahaha..
lebih baik saya cakap dalam bahasa melayu..
semua orang boleh faham kan??
hurm..
berbalik pada tajuk eh..
hari itu belajar pasal motherboard uh..
best sangat taw!!
cause saya pernah buka cpu uh..
ada macam-macam dalam uh..
mula-mula uh excited sangat masa buka!!!
saya pernah buka processor..
keluar kan ram..
hagaga~
tak sangka pula masa itu cikgu nak ajar pasal uh..
tapi memang interesting sangat-sangat dapat tahu yang pasal processor uh..
nak taw tak??
ehm..
tak boleh bagi tahu meyh..
cikgu tak kasik bagi tahu!!
sesuatu yang sangat bahaya kalau orang yang tak sepatutnya tahu..
hakhak!

Monday, April 19, 2010

result ict pk 2 nih!

hahaha..
result ict??
boleh laa..
tak meningkat pun..
itu pun cause saya tak revise dengan secukup nya!
tak sempat meyh...
huhu~
itu laa kelemahan saya..
sobs2..
tapi tak apa..
saya ada kekuatan!
nak tahu?!!
saya tak pernah give up..
nak buat betul-betul dalam subjek ict ini..
peperiksaan setengah tahun ada lagi meyh..
hagaga~
by the way,jealous sangat dengan adilla..
ia dapat markah yang paling tinggi tahu!!
adeh..
jealous sungguh!!
hopefully peperiksaan setengah tahun nih
saya dapat markah yang paling tinggi dalam kelas untuk subjek ict!
wahaha..
mesti bangga!!
lalalalalala~

Monday, March 29, 2010

besh meyh mse ict arie nih!

hahaha..
ta sngke meyh cegu na wt kuiz..
cegu suro wt bulatan n then cegu suro pas2 ktak tissue mcm men ktak b'racun!
ahak~
besh meyh..
each person cegu tnye soalan psal pew yg da blaja arie nih..
hurm..
clock speed measurement..
mseng2 dpt hdiah aw kluw jwab soalan uh..
ehehee~
len kli cegu wt laa lgi heh..
besh!

Monday, February 22, 2010

penilaian kurikulum 1 utk subjek ict???
wah2..pada saya,ict senang untuk kita jawab kalau kita baca apa yang telah diajar oleh cikgu...
itulah kekuatan bgai saya kerana saya telah membuat bacaan yang secukupnya untuk subjek ict...
saya juga mengulang kaji subjek tersebut bersama rakan-rakan..
kelemahan saya pula saya sering kali tersalah fakta..kdg2 apa yang saya baca itu,tidak lengkap
sekali gus menyukarkan saya untuk menjawab soalan tersebut..
tetapi,untuk berjaya mendapatkan markah yang bagus dalam subjek ini,
saya perlu sentiasa fokus di dalam setiap kali kelas ict diadakan..
saya juga perlu rajin untuk mengulang kaji subjek ini..
hal ini tentu akan membantu saya kelak untuk mendapatkan markah yang cemerlang!!!
saya yakin saya mampu mencapai kejayaan dalam subjek ini...

Wednesday, February 17, 2010

describe the impact of ict on society positive impact 1 faster communication speed.with the internet,news or messages are sent via e-mail to anyone efficiently.with the capalibility of broadband and speed of connection on the internet,any information can be travel faster. 2 lower communication cost.with the internet,we do not have to pay any basic services provided by in the internet.futhermore,the cost of the connection to the internet is relatively cheap. 3 people can share opinions and information through discussion groups and forums through internet 4 information can be stored and retrieved through the digital medium instead of paper 5 information and communication can be borderless through internet.by using internet,people all around the wolrd can be connected through each other negative impact 6 borderless information at time can be negative because it courage people to access pornography and violence web site.it can cause low moral values.it also can created problems such as gambling,information theft and fraud computers can harm users if they use for long hours frequently
Delete
1 – 1 of 1